Piroshki (deegpakketje met vulling van spitskool, dille en ei)
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • 35 - Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiden
Doe de spitskool in een bak, strooi er 1 eetlepel zout over en laat minimaal 15 minuten staan. Druk daarna de spitskool uit in een zeef of vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Verhit de boter en bak hierin de spitskool 1-2 minuten. Schenk de melk erbij, breng aan de kook en laat 5-7 minuten zachtjes doorkoken, breng op smaak met (zout en) peper en suiker. Giet de melk af en laat de spitskool afkoelen. Kook 4 eieren in 7-8 minuten hard en snijd ze in kleine stukjes. Splits het andere ei en klop het eigeel los (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Snijd vierkantjes uit het bladerdeeg, maak van de rest van het deeg een bal. Rol opnieuw uit, zodat je er nog meer vierkantjes uit kunt snijden. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de spitskool met het fijngesneden ei en de dille. Leg in het midden van elk vierkantje deeg wat koolmengsel, vouw het deeg dicht en bestrijk het met wat eigeel. Bak de piroshki's 20 minuten in de oven.



Beoordeel het recept:

 (49 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: ReceptenVandaag