Geroosterde spitskool

Recepten > Groente > Geroosterde spitskool

Groente - Geroosterde spitskool

19 geroosterde spitskool

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 1 kleine spitskool
- 50 g coppa di parma (vleeswaren)

Bereidingswijze:

Voorbereiden
In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met de hand goed tussen bladeren smeren. Coppa di parma-plakjes halveren. Spitskoolkwarten op bakplaat of in grote ovenschaal naast elkaar leggen. Plakjes vlees in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen koolbladeren steken.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven plaatsen en spitskool in ca. 30 min. gaarroosteren. Spitskool op voorverwarmde schaal serveren.

Beoordeel het geroosterde spitskool recept:

 (50 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, bijgerecht, kerst, oven, mosterd, spitskool, kool, coppa di parma, groente, bijgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 geroosterde spitskool
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact