Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus

Recepten > Groente > Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus

Groente - Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus

19 gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 spitskool (ca. 800 g)
- 3 eetlepels roerbakolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel milde Indiase currypasta (of kerriepoeder)
- 200 ml kokosmelk
- 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), fijngesneden
- 1 zakje gepelde pistachenootjes (55 g), grofgehakt

Materialen
- aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Bereiden
Buitenste bladeren van spitskool verwijderen. Kool in 6-8 parten snijden en harde kern wegsnijden. Olie in hapjespan verhitten en knoflook en currypasta of kerriepoeder 1 min. zachtjes bakken. Parten spitskool in pan leggen en 2 min. per kant zachtjes bakken. Spitskool met zout bestrooien en klein scheutje water toevoegen. Met deksel op pan spitskool in 10-15 min. zachtjes gaarsmoren. Spitskoolparten op vier warme borden leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Kokosmelk door smoorvocht roeren en op hoog vuur laten inkoken tot dikke saus. Op smaak brengen met zout en peper, en helft van koriander erdoor roeren. Saus over spitskool scheppen en bestrooien met pistachenootjes en rest van koriander. Serveren met pandanrijst en cassavekroepoek.

Beoordeel het gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus recept:

 (74 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, stoven, kool, vegetarisch, spitskool, knoflook, kokos, kerrie, pistachenootjes, koriander, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Barst op 17-02-2013:

lekker recept en makkelijk te maken. wel het lekkerst om een klein beetje tabasco in te doen



19 gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact