Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

Recepten > Groente > Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

Groente - Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

 spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 500 g kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 1 schaaltje kalkoenfiletreepjes (250 g)
- 2 eetlepels gedroogde salie
- 1 eetlepel sherry
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 spitskool, in reepjes
- 1 zoetzure appel (bijv. Elstar), in blokjes

Bereidingswijze:

Bereiden
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in bodempje water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kalkoenreepjes 5 min. al omscheppend bakken. Salie kort met kalkoenreepjes meebakken. Sherry en 6 el water erdoor roeren. Vlees 10 sec. op hoog vuur laten koken. Vlees op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik warmhouden. Intussen in wok olie verhitten. Kool 1 min. op hoog vuur roerbakken. Appel nog 1 min. meebakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Kool met appel erdoor roeren. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen. Kalkoenreepjes met salie bij stamppot serveren.

Beoordeel het spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie recept:

 (23 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, winter, koken met wijn, stamppot, salie, sherry, spitskool, kool, stamp, aardappel, kalkoen, kalkoenfilet, appel, gevogelte, groente, voorgerecht, 2 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Wilvanmer op 04-10-2012:

lijkt me erg lekker, ga het vanavond maken.


Gretha op 09-08-2014:

Ga ik zeker proberen.



 spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact