Gegrilde witlof met parmaham

Recepten > Groente > Gegrilde witlof met parmaham

Groente - Gegrilde witlof met parmaham

19 gegrilde witlof met parmaham

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 4 struikjes witlof
- 4 plakjes Parmaham
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 75 g cambozola (blauwaderkaas)
- 4 eetlepels olijfolie toscano extra vierge (fles a 500 ml)

Materialen
- ovenschaal

Bereidingswijze:

Bereiden
Grill voorverwarmen. Witlof schoonmaken, bittere kern eruit snijden en in lengte halveren. Witlof in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met 1 eetlepel olie. Ham in reepjes snijden en op witlof leggen. Witlof ca. 8 minuten onder grill zetten. Kaas in 8 plakjes snijden. Dressing kloppen van rest van olie, azijn, zout en peper. Witlof op vier borden scheppen. Kaas en dressing over witlof verdelen.

Beoordeel het gegrilde witlof met parmaham recept:

 (29 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, feestelijk, grillen, kerst, witlof, parmaham, cambozola, blauwaderkaas, groente, voorgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 gegrilde witlof met parmaham
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact