Witlof met casselerrib en port salut

Recepten > Groente > Witlof met casselerrib en port salut

Groente - Witlof met casselerrib en port salut

19 witlof met casselerrib en port salut

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 zak witlof (750 g)
- 1 stukje kaas port salut (185 g)
- 1 kruidenbouillontablet
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 pakjes casselerrib gegrild (a 100 g)
- 1 duopak krieltjes (700 g)
- zakje verse bieslook (a 25 g)

Materialen
- grote rechthoekige ovenschaal

Bereidingswijze:

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Stronkjes witlof schoonmaken. Schil van kaas snijden, kaas in 8 gelijke plakjes snijden en plakjes nogmaals halveren. In pan met ruim kokend water met verkruimelde bouillontablet hele stronken witlof in ca. 5 min. beetgaar koken. Kookwater afgieten, witlof iets laten afkoelen en in lengte halveren. Witlof met snijkant naar beneden aansluitend in ovenschaal leggen. Bovenkant van witlof met mosterd bestrijken, op elk stuk witlof dubbelgevouwen plakje casselerrib leggen en daarop plakje kaas. Ovenschaal ca. 10 min. in midden van oven zetten tot kaas gesmolten is. Intussen krieltjes koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten en bieslook erboven fijnknippen. Krieltjes over 4 borden verdelen. Witlof ernaast leggen.

Beoordeel het witlof met casselerrib en port salut recept:

 (17 stemmen)

 
Tags: oven, vlees, witlof, kaas port salut, mosterd, casselerrib, krieltjes, bieslook, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 witlof met casselerrib en port salut
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact