Bereidings tijd: 15 min, wachten 35 min
Aantal: 4
Ingredienten
– 50 g boter
– 1 tl tijm (potje 15 g)
– 50 g rozijnen (zak 500 g)
– 2 Elstar appels, in blokjes
– 1 zak gekookte wijnzuurkool (520 g)
– 1 zak aardappel puree (750 g, diepvries)
– 250 g Bettine chevre frais naturel 55+ (geitenkaas)
Materialen
– ovenschaal inhoud 2 liter
bereidingswijze
Bereiden
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, de rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal. Stap 2. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel 35 min. totdat hij goudbruin is. Stap 3. Serveer het gerecht op 4 borden.
Nabereiden
* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kan u de exacte temperatuur bepalen.