Zuurkool-geitenkaasschotel

Recepten > Groente > Zuurkool-geitenkaasschotel

Groente - Zuurkool-geitenkaasschotel

19 zuurkool-geitenkaasschotel

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 50 g boter
- 1 tl tijm (potje 15 g)
- 50 g rozijnen (zak 500 g)
- 2 Elstar appels, in blokjes
- 1 zak gekookte wijnzuurkool (520 g)
- 1 zak aardappel puree (750 g, diepvries)
- 250 g Bettine chevre frais naturel 55+ (geitenkaas)

Materialen
- ovenschaal inhoud 2 liter

Bereidingswijze:

Bereiden
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, de rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal. Stap 2. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel 35 min. totdat hij goudbruin is. Stap 3. Serveer het gerecht op 4 borden.

Nabereiden
* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kan u de exacte temperatuur bepalen.

Beoordeel het zuurkool-geitenkaasschotel recept:

 (117 stemmen)

 
Tags: wat eten we vandaag, vegetarisch, oven, zuurkool, schotel, zuurkoolschotel, tijm, rozijnen, appel, aardappel puree, benttine chevre frais, geitenkaas, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 zuurkool-geitenkaasschotel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact