Romige spinazietaart

Recepten > Groente > Romige spinazietaart

Groente - Romige spinazietaart

19 romige spinazietaart

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 40 g boter, op kamertemperatuur
- 1/2 pak deeg voor hartige taart (a 450 g, diepvries), ontdooid
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 3 eieren
- 1 pakje slagroom (200 ml)
- 2 pakken spinazie (a 450 g, diepvries), ontdooid
- 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)

Materialen
- springvorm (doorsnede 24 cm)

Bereidingswijze:

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de springvorm in met de helft van de boter. Bekleed de vorm met het deeg. 2. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, voeg de ui en de knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen. 3. Klop de eieren los in een grote kom. Meng de slagroom, de spinazie, de ricotta en het ui-knoflookmengsel erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart 35 min. in het midden van de hete oven.

Beoordeel het romige spinazietaart recept:

 (62 stemmen)

 
Tags: hartige taarten, budgetkoken, oven, spinazie, hartig, ricotta, springvorm, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten Allerhande 08 2010

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 romige spinazietaart
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact