Spinaziesoufflé met blauwaderkaas

Recepten > Groente > Spinaziesoufflé met blauwaderkaas

Groente - Spinaziesoufflé met blauwaderkaas

19 spinaziesoufflé met blauwaderkaas

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 2 eieren
- 1 zak verse spinazie, (300 g), grof gesneden
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 100 g blauwaderkaas (bijv. Danish blue), grof verkruimeld
- 1 el bloem

Materialen
- eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet

Bereidingswijze:

Bereiden
Splits de eieren boven 2 kommen. Let op dat er geen eigeel in het eiwit komt, anders worden de eiwitten niet stijf. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3-4 min. slinken. Doe over in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Verhit de crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer glad. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, de eidooiers, de bloem en peper en zout naar smaak toe. Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Spatel het eiwit door het soufflémengsel. Schep het mengsel in de ingevette souffléschaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 15 min. gaar.

Beoordeel het spinaziesoufflé met blauwaderkaas recept:

 (26 stemmen)

 
Tags: frans, hartige taarten, feestelijk, oven, spinazie, souffle, blauwaderkaas, creme fraiche, kaas, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande 13 2009

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 spinaziesoufflé met blauwaderkaas
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact