Spinazie met bechamelsaus

Recepten > Groente > Spinazie met bechamelsaus

Groente - Spinazie met bechamelsaus

19 spinazie met bechamelsaus

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, in ringen
- 1 teen knoflook, in plakjes
- 600 g spinazie
- 40 g boter + extra voor invetten
- 40 g bloem
- 1/2 liter volle melk
- 1 nootmuskaat (zakje 20 g), geraspt
- 2 eieren
- 125 g Parmezaanse kaas, geraspt

Materialen
- ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Bereidingswijze:

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in 4 min. glazig. Fruit dan de knoflook 2 min. Voeg steeds wat spinazie toe tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Vocht niet afgieten. 2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa. Schenk geleidelijk de melk erbij. Blijf goed roeren. Breng de bechamelsaus aan de kook en laat 10 min. inkoken. Voeg zout en nootmuskaat naar smaak toe. 3. Klop de eieren los, roer door de spinazie. Schep de spinazie in de ingevette ovenschaal. Schenk de saus erover. Bestrooi met kaas en zet 25 min. in het midden van de oven. Lekker met gegrilde kipfilet.

Beoordeel het spinazie met bechamelsaus recept:

 (19 stemmen)

 
Tags: bijgerecht, kinderrecepten, oven, spinazie, schotel, bechamel, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten Allerhande 03 2010

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 spinazie met bechamelsaus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact