Courgettetaartje in bladerdeeg

Recepten > Groente > Courgettetaartje in bladerdeeg

Groente - Courgettetaartje in bladerdeeg

19 courgettetaartje in bladerdeeg

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 2 courgettes, geraspt
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 zakje bosuitjes (3 stuks), in ringetjes
- 1 teen knoflook, geperst
- 4 eetlepels basilicum, fijngesneden
- 100 g Pecorino Romano (kaas), geraspt

Materialen
- eenpersoonstaartvormpjes (doorsnede 12 cm)

Bereidingswijze:

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het tweede plakje een kwartslag gedraaid op het eerste plakje zodat je een ster krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg op de bodem. Zet de vormpjes 8 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Voeg de courgette, de bosui, de knoflook, het basilicum en de geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.

Beoordeel het courgettetaartje in bladerdeeg recept:

 (41 stemmen)

 
Tags: hartige taarten, feestelijk, oven, courgette, taartje, bladerdeeg, pecorino romano, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande 13 2009

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 courgettetaartje in bladerdeeg
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact