Eierterrine met geitenkaas

Recepten > Groente > Eierterrine met geitenkaas

Groente - Eierterrine met geitenkaas

eierterrineC2A0met geitenkaas 700

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 150 g deelblokjes bladspinazie (diepvries pak a 450 g)
- 8 gedroogde tomaatjes (potje)
- 10 eieren
- zout en peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel koenjit
- 100 g geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels tomatenpuree
- nootmuskaat
- 100 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc)
- 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)

Materialen
- bakpapier
- braadslede
- cakevorm inhoud ca. 1 1 /2 liter

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. In zeef met achterkant van lepel zoveel mogelijk vocht uit spinazie drukken. Tomaten in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. In grote pan olie verhitten. Ei hierin al roerend laten stollen tot romige massa. Roerei in 3 porties verdelen. Door 1 portie koenjit en helft van kaas mengen. Tomatenpuree en helft van tomaat door tweede portie mengen. Spinazie, rest van kaas, zout en wat nootmuskaat door derde portie mengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm bekleden met groot vel bakpapier. Spinaziemengsel erin scheppen en gladstrijken. Helft van geitenkaas erover verbrokkelen. Koenjitmengsel erop scheppen en gladstrijken. Rest van geitenkaas erover verbrokkelen. Tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bakpapier over vulling dichtvouwen. Vorm in braadslede zetten en in oven schuiven. Zoveel kokend water in braadslede schenken dat vorm voor 3/4 onder staat. Terrine in ca. 45 minuten gaar laten worden. Daarna in vorm laten afkoelen. Bieslook fijn knippen.

Bereiden
Terrine op platte schaal storten en garneren met bieslook en rest van tomaatreepjes.

Beoordeel het eierterrine met geitenkaas recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: frans, feestelijk, oven, eierterrine, geitenkaas, tomaat, koenjit, bieslook, cake, groente, overige, 8 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande december 2002

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


eierterrineC2A0met geitenkaas 700
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact