Eierterrine met geitenkaas
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 5 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Voorbereiden
Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. In zeef met achterkant van lepel zoveel mogelijk vocht uit spinazie drukken. Tomaten in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. In grote pan olie verhitten. Ei hierin al roerend laten stollen tot romige massa. Roerei in 3 porties verdelen. Door 1 portie koenjit en helft van kaas mengen. Tomatenpuree en helft van tomaat door tweede portie mengen. Spinazie, rest van kaas, zout en wat nootmuskaat door derde portie mengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm bekleden met groot vel bakpapier. Spinaziemengsel erin scheppen en gladstrijken. Helft van geitenkaas erover verbrokkelen. Koenjitmengsel erop scheppen en gladstrijken. Rest van geitenkaas erover verbrokkelen. Tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bakpapier over vulling dichtvouwen. Vorm in braadslede zetten en in oven schuiven. Zoveel kokend water in braadslede schenken dat vorm voor 3/4 onder staat. Terrine in ca. 45 minuten gaar laten worden. Daarna in vorm laten afkoelen. Bieslook fijn knippen.

Bereiden
Terrine op platte schaal storten en garneren met bieslook en rest van tomaatreepjes.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: AH Recepten AllerHande december 2002

Door: ReceptenVandaag