Gegrilde gemengde groenten met rozemarijn

Recepten > Groente > Gegrilde gemengde groenten met rozemarijn

Groente - Gegrilde gemengde groenten met rozemarijn

19 gegrilde gemengde groenten met rozemarijn

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- zout
- 1 aubergine
- 2 courgettes
- 1 gele paprika
- 2 ronde tomaten
- 150 g Gouda kaas
- 1 knoflookteentje
- Bertolli olijfolie
- enkele takjes rozemarijn

Bereidingswijze:

Dit is een echte zomerschotel die je het hele jaar door kan maken met pompoen of paddestoelen...



Snij de aubergine in 3mm-dikke schijven, en de courgettes in dwarse schijven, ook zo’n 3mm dik.



Hak de rozemarijnblaadjes fijn en snij de knoflook in plakjes.



Halveer de tomaten en snij de paprika in 2 cm dikke reepjes.



Giet de Bertolli Extra Vergine olijfolie over de groenten.



Verhit de grill of grillpan flink heet en gril de groenten – niet allemaal tegelijk – aan beide zijden.



Schik de groenten op een schotel en kruid het geheel met zout, rozemarijn en stukjes knoflook. Besprenkel met wat olijfolie en laat de smaken ongeveer een half uur intrekken.



Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Sommige gegrilde fruitsoorten zijn uiterst smakelijk bij bepaalde kruiden, zoals bijv. ananas met zwarte of groene peper, of rabarber met dragon.


Beoordeel het gegrilde gemengde groenten met rozemarijn recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: bertolli, aubergine, courgette, paprika, tomaten, kaas, knoflookteentje, rozemarijn, groente, bijgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 gegrilde gemengde groenten met rozemarijn
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact