Italiaanse witlof met rucola

Recepten > Groente > Italiaanse witlof met rucola

Groente - Italiaanse witlof met rucola

19 italiaanse witlof met rucola

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 3 el pijnboompitten
- 4 struiken witlof
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 zak rucola (75 g)

Bereidingswijze:

Bereiden
Rooster 3 el pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en bak 1 min. mee. Schep het witlof erdoor en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en meng de rucola erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten.

Beoordeel het italiaanse witlof met rucola recept:

 (43 stemmen)

 
Tags: kinderrecepten, bakken, witlof, rucola, pijnboompitten, rozemarijn, groente, bijgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten Allerhande 09 2010

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 italiaanse witlof met rucola
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact