Witte asperges met hollandaisesaus

Recepten > Groente > Witte asperges met hollandaisesaus

Groente - Witte asperges met hollandaisesaus

19 witte asperges met hollandaisesaus

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 250 g (dunne) witte asperges
- zout
- 3 sneetjes wit-casinobrood
- 6 plakjes schwarzwalderschinken
- 50 g roomboter
- 1 ei
- 1 theelepel witte-wijnazijn
- 1 theelepel citroensap
- peper
- 2 takjes kervel

Materialen
- staafmixer

Bereidingswijze:

Bereiden
Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. In grote pan met kokend water en zout asperges ca. 6 minuten koken. Van vuur af nog ca. 10 minuten in kookwater laten staan. In broodrooster brood lichtbruin roosteren, korstjes eraf snijden en halveren. Ham in lengte om repen brood wikkelen. In steelpan boter zachtjes laten smelten. Boven kom ei splitsen. Eierdooier in andere pan doen en met snufje zout met staafmixer loskloppen. Azijn en citroensap erdoor kloppen. Al kloppend in dun straaltje boter bij eimengsel schenken. Eiwit stijfkloppen en door eimengsel spatelen. Eimengsel op laag vuur tegen de kook aan brengen en al roerend ca. 2 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen, even laten uitlekken en naast elkaar op twee borden leggen, met alle punten naar dezelfde kant. Saus over asperges scheppen en 3 geroosterde hambroodjes langs rand van bord leggen. Garneren met takje kervel.

Beoordeel het witte asperges met hollandaisesaus recept:

 (3 stemmen)

 
Tags: hollands, feestelijk, koken, asperges, witte asperge, casinobrood, kervel, staafmixer, groente, hoofdgerecht, 2 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande mei 2001

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 witte asperges met hollandaisesaus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact