Aspergetaartjes

Recepten > Groente > Aspergetaartjes

Groente - Aspergetaartjes

19 aspergetaartjes

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 200 ml balsamicoazijn
- 1 el suiker
- 500 g witte asperges
- 2 eieren
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 1 teen knoflook, geperst
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 4 el amandelschaafsel
- 2 el platte peterselie, fijngesneden

Materialen
- bakpapier

Bereidingswijze:

Bereiden
1. Kook de azijn met de suiker in ca. 30 min. oplaag vuur in tot siroop. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook ca. 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen. 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig en spatel de crème fraîche en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 3 Halveer 2 plakjes bladerdeeg en plak aan de overige plakjes tot rechthoeken. Rek iets op in de lengte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de asperges over de bladerdeegplakjes. Rol de zijkanten ca. 1 cm. omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. 4. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met amandelen en peterselie. Lekker met rucola.

Beoordeel het aspergetaartjes recept:

 (16 stemmen)

 
Tags: hollands, hartige taarten, kinderrecepten, oven, asperges, balsamico, amandelschaafsel, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten Allerhande 05 2010

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 aspergetaartjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact