Spinazietaart

Recepten > Groente > Spinazietaart

Groente - Spinazietaart

19 spinazietaart

 

Aantal personen: -
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 4 eieren
- 175 ml melk
- 1 mespunt zout
- 1 a 2 el water
- 1 losgeklopt ei
- 125 g salami in blokjes
- 175 g geraspte, oude kaas
- 100 g gehakte cashewnoten
- 1 pot roomspinazie (370 ml)
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 250 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel

Keukengerei
Springvorm van 24 cm

Oventemperatuur
Elektrische oven: 200graden C
Heteluchtoven: 180graden C

Bereidingswijze:

1 Vet de springvorm in.

2 Doe het Bakkers Zelfrijzend Bakmeel in een kom en meng het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden van het meel en vul dit met de boter en het losgeklopte ei.

3 Meng alles, vanuit het midden, snel met de vingers luchtig door elkaar. Sprenkel tijdens het mengen het water erover.

4 Kneed het deeg kort en vorm snel een deegbal. Leg de bal in de springvorm en druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Verwarm de oven voor.

5 Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast.

6 Meng vervolgens de spinazie, geraspte kaas, blokjes salami, cashewnoten, eieren en de melk goed door elkaar. Schenk dit mengsel over de taartbodem.

7 Plaats de taart op een rooster een plaats onder het midden van de oven.

8 Bak de taart gaar en goudbruin.

9 Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snijd de taart in punten.

Beoordeel het spinazietaart recept:

 (10 stemmen)

 
Tags: koopmans, spinazie, taart, hartig, hartige taart, oven, springvorm, groente, hoofdgerecht, - persoons

Bron: Koopmans

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 spinazietaart
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact