Gestoomde lentegroenten

Recepten > Groente > Gestoomde lentegroenten

Groente - Gestoomde lentegroenten

19 gestoomde lentegroenten

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 limoen
- 200 g snijbonen
- 1 zakje verse munt (15 g)
- 200 g sugar snaps (of peultjes)
- 2 sneetjes oud witbrood, ontkorst
- 1 zakje doperwten (koelvers, 200 g)
- 1/2 pak tuinbonen (diepvries, 450 g)
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper


Materialen
- stoompan

Bereidingswijze:

Bereiden
Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote pan met stoommand of hittebestendig vergiet laagje water aan de kook brengen. Snijbonen afgedekt 5 min. laten stomen. Tuinbonen, sugarsnaps en doperwten toevoegen en groenten in nog 10-12 min. beetgaar laten stomen. Intussen brood (in keukenmachine) heel fijn verkruimelen. In koekenpan olie verhitten en broodkruim goudbruin bakken. Regelmatig omschudden. Helft van munt fijnsnijden. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Rasp met fijngesneden munt door broodkruim mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten overdoen in warme schaal. Besprenkelen met 1-2 el limoensap en bestrooien met zout. Broodkruim erover scheppen en garneren met rest van muntblaadjes. Lekker bij lams- of kalfsvlees.

Beoordeel het gestoomde lentegroenten recept:

 (6 stemmen)

 
Tags: hollands, stomen, stoom, snijbonen, vegetarisch, munt, doperwten, tuinbonen, lente, groente, bijgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 gestoomde lentegroenten
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact