Recepten > Groente > Aspergetaart Groente - Aspergetaart
Ingrediënten
- 3 eieren
- 25 g boter - 125 ml slagroom - 1 kg witte asperges - 100 g Hollandse geitenkaas - 1 zakje verse basilicum (15 g) - versgemalen vierseizoenenpeper - 5 vellen filobladerdeeg (diepvries) Materialen - staafmixer of keukenmachine - rechthoekige ovenschaal of quichevorm (20 x 25 cm), ingevet Bereidingswijze:
Voorbereiden
filodeeg in verpakking in 2 uur laten ontdooien. Geitenkaas ontkorsten en raspen. Asperges schillen en in ca. 15 min. beetgaar koken. Afgieten en in vergiet goed laten uitlekken. Bereiden Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter smelten. filodeeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken. Ingevette ovenschaal of quichevorm losjes met deeg bekleden. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren. Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen. Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen. Taart in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Beoordeel het aspergetaart recept: Bron: AH Recepten Door: ReceptenVandaag ReactiesNog geen reacties.. |