Aspergetaart

Recepten > Groente > Aspergetaart

Groente - Aspergetaart

19 aspergetaart

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 3 eieren
- 25 g boter
- 125 ml slagroom
- 1 kg witte asperges
- 100 g Hollandse geitenkaas
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- versgemalen vierseizoenenpeper
- 5 vellen filobladerdeeg (diepvries)


Materialen
- staafmixer of keukenmachine
- rechthoekige ovenschaal of quichevorm (20 x 25 cm), ingevet

Bereidingswijze:

Voorbereiden
filodeeg in verpakking in 2 uur laten ontdooien. Geitenkaas ontkorsten en raspen. Asperges schillen en in ca. 15 min. beetgaar koken. Afgieten en in vergiet goed laten uitlekken.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter smelten. filodeeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken. Ingevette ovenschaal of quichevorm losjes met deeg bekleden. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren. Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen. Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen. Taart in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken.

Beoordeel het aspergetaart recept:

 (22 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, asperge, hartige taarten, vegetarisch, oven, geitenkaas, filobladerdeeg, staafmixer, keukenmachine, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 aspergetaart
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact