Franse beignets
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. 125 ml water op kamertemperatuur in een kommetje schenken. Gist over het water strooien en ong. 5 minuten laten staan om op te lossen.

2. Boter of reuzel in een grote kom vermengen met suiker en zout. Kokend water erover gieten en vervolgens de gecondenseerde melk erdoor roeren. Het mengsel lauw laten worden en vervolgens gistmengsel en geklopt ei toevoegen.

3. Langzaam de bloem erdoor mixen tot het deeg balletjes vorm. Afdekken met keukenfolie en 30-60 minuten in de koelkast zetten.

4. Het deeg in honkbalgrote porties verdelen en deze per stuk tot 0,3 cm dikte uitrollen. Repen van 5-8 cm breed uitsnijden en vervolgens in tegengestelde richting en met een hoek diamondvormen uitsnijden.

5. In een brede, diepe koekenpan met zware bodem de olie op matig hoog vuur tot 180°C verhitten.

6. Het deeg langzaam in de olie laten zakken (dat voorkomt spetteren) en in 3-5 minuten gezwollen en goudbruin frituren. Voorzichtig uit de pan nemen en op een rooster met keukenrol leggen en tot hanteerbare warmte laten afkoelen. In een schone papieren zak met poedersuiker doen en voorzichtig schudden tot ze een royale laag poedersuiker hebben. U kunt ook een vergiet met poedersuiker boven de beignets schudden.



Beoordeel het recept:

 (13 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag