Tiropitakia
Ster Ster Ster (2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 40Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. Om het deeg te maken: mix de boter met een elektrische mxer licht en romig, in 2-3 minuten. Voeg de yoghurt en zout toe en mix nog een minuut.

2. Voeg 2/3 van het meel toe. Mix het met de hand totdat het goed is gemengd.

3. Voeg langzaam het resterende meel toe, een paar eetlepels per keer, tot het deeg zacht is, maar niet meer aan je handen plakt. Laat het deeg 30 minuten rusten.

4. Maak ondertussen de vulling: Meng alle ingredienten voor de vulling en roer door. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden C / hetelucht 180 graden C / gasovenstand 6.

5.Je kunt de tiropitakia op twee manieren maken: Voor 'rustieke' tiropitakia: Neem een klein beetje deeg en vorm die met je handen tot een balletje ter grootte van ongeveer een walnoot. Druk het balletje plat en gebruik je vingers om het tot een cirkel van ongeveer 7 cm te vormen.

6.Vul elke rondje deeg met een volle theelepel van de vulling en vouw het dubbel tot een halve cirkel (omdat je op deze manier minder meel gebruikt, heb je geen ei nodig om de randen vast te plakken). Leg ze op het bakpapier op de bakplaten en druk met je vingers de randjes goed dicht.

7. Voor meer 'professionelere' uitziende tiropotakia rol je het deeg uit met een deegroller op een licht bebloemd oppervlak tot een lap van ongeveer 3 mm dik. Snij er rondjes uit van 7cm doorsnee met een steker of een glas. Vul elk rondje met een volle theelepel vulling, smeer de randjes in met wat losgeklopt ei en vouw ze dubbel tot een halve cirkel. Leg ze op de bakplaten en druk met een vork de randjes goed dicht.

8.Op welke manier je de tiropitakia ook hebt gemaakt, bestrijk de bovenkanten met wat losgeklopt ei. Bak ze 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudkleurig zijn. Serveer warm of op kamertemperatuur.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag