Smushi

Recepten > Hapjes > Smushi

Hapjes - Smushi

recepten_vandaag_smushi

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 el halvanaise
- 1/4 pakje tuinkers
- 2 el wittewijnazijn
- 50 ml magere yoghurt
- 1 kleine rode ui, zeer fijngesnipperd
- 150 g aardappelen vastkokend, geschild
- 3 plakjes Fries roggebrood (doosje 10 plakjes)
- 1/2 bakje bieslook (a 25 g), zeer fijngesneden
- 2 plakken gerookte zalm (sandwichplakken, pakje 100 g)

Bereidingswijze:

1. Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook.
2. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar.
3. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.
4. Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
5. Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes.
6. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes.
7. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood.
8. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers.
9. Leg de broodjes om en om op een bord.

Beoordeel het smushi recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: halvanaise, tuinkers, wittewijnazijn, yoghurt, rode ui, ui, aardappel, roggebrood, bieslook, zalm, hapjes, bijgerecht, 4 persoons

Bron: AH allerhande

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_smushi
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact