Moorkoppen
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Zet een steelpannetje op het vuur, doe het water er in en vervolgens een voor een de stukjes boter.
3. Voeg vervolgens de eetlepel suiker toe en roer alles door elkaar.
4. Haal de pan van het vuur, voeg in een keer de bloem toe en roer snel door elkaar tot er een bal ontstaat.
5. Zet de pan nog 1 minuut terug op het vuur om de deegbal iets te laten drogen.
6. Doe dan de deegbal in een kom en mix met deeghaken een voor een de eieren er doorheen (geen deeghaken? kneden met je handen!).
7. Neem de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en maak met lepels 4 of 6 gelijke bolletjes deeg met genoeg ruimte omdat ze flink gaan rijzen.
8. Doe de bakplaat in de oven en bak de soezen in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
9. Maak intussen de slagroom.
10. Haal de soezen vervolgens uit de oven, snijd ze open en laat ze afkoelen. TIP! Zijn ze nog niet helemaal gaar van binnen? Zet de halve soezen dan met de opengesneden kant naar boven even terug in de oven.
11. Smelt ondertussen de chocolade door de reep in stukjes te breken en op heel laag vuur al roerend de chocola te smelten. Let op: het laagste vuurtje, anders overhit je de chocolade!
12. Besmeer de bovenste helft van de soezen met chocolade en laat deze hard worden in de koelkast.
13. Na een minuut of 10 is de chocola hard en kun je de andere helften gaan vullen met slagroom erop.
14. Zet de chocolade-helft op de met slagroom gevulde helft en klaar is Kees!



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: ReceptenVandaag