Courgette met fontinakaas

Recepten > Hapjes > Courgette met fontinakaas

Hapjes - Courgette met fontinakaas

17 courgette met fontinakaas

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 2 courgettes, middelgroot
- 350 g trostomaten, ontveld en in kleine blokjes
- 4 eetlepels broodkruim
- 4 witte boterhammen zonder korstjes
- 40 g boter
- 100 g fontinakaas, in plakjes
- 1 eetlepel oregano, gehakt

Bereidingswijze:

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en deel elke helft in tweeën. Verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.

Meng de tomatenblokjes met het broodkruim en breng op smaak met zout en peper. Doe de helft van het mengsel in de courgettes en bewaar de andere helft.

Snijd de boterhammen schuin doormidden, zodat er 8 driehoeken ontstaan. Bak het brood bruin in de boter.

Bedek de stukken brood met de fontinakaas. Leg hierop de andere helft van het tomaat-broodkruimmengsel.

Bak de courgettes in 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 ºC. Bestrooi de courgettes met de gehakte oregano.

Beoordeel het courgette met fontinakaas recept:

 (3 stemmen)

 
Tags: kerst, vegetarisch, italiaans, courgette, tomaat, fontinakaas, oregano, hapjes, voorgerecht, 8 persoons

Bron: dit courgette recept is afkomstig uit het kookboek 'Antipasti!', een uitgave van Caplan Books.

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


17 courgette met fontinakaas
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact