Turkse filodeeghapjes met feta

Recepten > Hapjes > Turkse filodeeghapjes met feta

Hapjes - Turkse filodeeghapjes met feta

20 turkse filodeeghapjes met feta

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 100 g boter
- 200 g fetakaas
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 zakje verse koriander (15 g)
- 1 zak panklare spinazie (300 g)
- 6 vellen filobladerdeeg (diepvries), ontdooid

Materialen
- keukenmachine
- bakpapier

Bereidingswijze:

Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C. Spinazie kort in kokend water met zout onderdompelen en goed laten uitlekken. Feta en koriander in keukenmachine grof malen. Ook spinazie in keukenmachine grof malen. Cayennepeper en zout naar smaak toevoegen. (In magnetron) boter smelten en met kwastje op filodeegvellen strijken. Twee stapeltjes van 3 vellen maken. Bakplaat met bakpapier bekleden en eerste stapel deegvellen hierop leggen. Spinazie gelijkmatig erover verdelen, fetamengsel erover strooien en afdekken met tweede stapel deegvellen. Bovenkant filodeeg bestrijken met ei en bestrooien met sesamzaad en paprikapoeder. Deeg met scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm snijden. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeghapjes in 25 min. goudbruin en gaar bakken.

Beoordeel het turkse filodeeghapjes met feta recept:

 (1 stem)

 
Tags: turks, oven, feta, sesamzaad, cayennepeper, koriander, spinazie, hapjes, overige, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


20 turkse filodeeghapjes met feta
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact