Reuzengarnalen met paprikadip

Recepten > Hapjes > Reuzengarnalen met paprikadip

Hapjes - Reuzengarnalen met paprikadip

20 reuzengarnalen met paprikadip

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 2 rode paprika's
- 2 tenen knoflook, geperst
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 citroen, in partjes
- 2 zakken reuzengarnalen met knoflook en peterselie* (a 400 g), licht ontdooid

Materialen
- keukenmachine, ovenschaal, 8 satéstokjes, 30 min. in water gedompeld

Bereidingswijze:

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's in de ovenschaal en rooster ze 40 min. Keer halverwege. Neem ze uit de oven, laat de oven aan. Doe de paprika's in een pan en leg de deksel erop. U kunt ze ook in een gesloten zak doen. Laat 15 min. staan en verwijder dan de dunne schil en de zaadlijsten. Pureer de paprika's met een keukenmachine. Voeg de knoflook, de mayonaise en de cayennepeper toe aan de paprikapuree. Knijp 1 citroenpartje uit. Breng op smaak met een paar druppels citroensap en peper en zout. Rijg 4 garnalen aan elk satéstokje en leg deze op de bakplaat van de oven. Bak in 8 min. gaar. Serveer met de paprikadip en een partje citroen.

Nabereiden
U kunt de paprikadip maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak of gril de garnalen vlak voor het serveren.

Beoordeel het reuzengarnalen met paprikadip recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: feestelijk, oven, kerst, citroen, garnaal, garnalen, vis, hapjes, overige, 8 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


20 reuzengarnalen met paprikadip
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact