Bereidings tijd: Meer dan 1 uur
Aantal: 4
Ingredienten
– 1 ui
– bloem
– zout
– peper
– ½ l melk
– 40 g boter
– nootmuskaat
– 500 g tagliolini
– 300 g spekreepjes
– 3 salie (blaadjes)
– 2 el parmezaan (geraspt)
– 1 pizzabodem (kant-en-klare deeg)
– 350 g pompoen (vruchtvlees, in blokjes van 1 cm)
bereidingswijze
1 Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snij 350 g vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm.
Laat de kant-en-klare deegbodem voor pizza 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Stoof de pompoenblokjes samen met de ui en 3 salieblaadjes in 40 g boter.
3
Blus met 1/2 liter melk. Laat 25 tot 30 minuten zachtjes garen, tot de melk verdampt is en de pompoen zacht.
4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, laat uitlekken op keukenpapier.
5
Verwijder de salieblaadjes uit het pompoenmengsel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn.
6
Leg het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm (20-22 cm diameter) en laat het wat over de rand hangen.
7
Vermeng de pasta met de pompoen en het spek, vul er de taart mee. Bestrooi met 2 eetlepels geraspte parmezaan.
8
Vouw het overhangende deeg naar binnen en zet de taart 25 minuten in de oven. Lekker met tomatensalade.