Frittata met zoete aardappel & spinazie

Recepten > Hartig > Frittata met zoete aardappel & spinazie

Hartig - Frittata met zoete aardappel & spinazie

receptenvandaag frittata met zoet aardappel & spinazie

 

Aantal personen: 4-6
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Jamie Oliver

Ingrediënten

- olijfolie
- 8 grote eieren
- 70 g feta, verkruimeld
- 300 g diepvriesspinazie
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 1 hele nootmuskaat, om te raspen
- 40 g cheddar of extra belegen Goudse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 190 °C/gasovenstand 5.
2. Schrob de zoete aardappelen schoon, wrijf ze in met olie en een snufje peper en zout en leg ze op een bakplaat.
3. Rooster ze ongeveer 50 minuten, of tot ze zacht en gaar zijn en laat ze afkoelen tot ze handelbaar zijn.
4. Zet een ovenbestendige koekenpan van 28 cm met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er een scheutje olie in.
5. Doe er de spinazie met een snufje peper en zout en een flinke rasp nootmuskaat bij, roer regelmatig en laat de blaadjes slinken tot al het vocht verdampt is.
6. Breek intussen de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de feta en de geraspte kaas bij.
7. Haal de pan van het vuur – het deel dat nu komt moet je vrij vlug proberen te doen.
8. Giet het eimengsel in de pan en roer goed.
9. Voeg de zoete aardappel in brokjes toe (als je wilt kun je de schillen weggooien, maar ik vind de nootachtige smaak juist lekker) en voeg de rest van de feta en de kaas toe.
10. Zet de pan 13 tot 15 minuten in de oven of tot de frittata luchtig en goudbruin is.
11. Serveer hem in de pan of schuif hem op een plank. Heerlijk met een eenvoudige groene salade met citroendressing.

Beoordeel het frittata met zoete aardappel & spinazie recept:

 (13 stemmen)

 
Tags: olijfolie, ei, feta, diepvriesspinazie, zoete aardappel, aardappel, nootmuskaat, cheddar, kaas, hartig, hoofdgerecht, 4-6 persoons

Bron: Jamie Magazine

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag frittata met zoet aardappel & spinazie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact