Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei

Recepten > Hartig > Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei

Hartig - Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei

Recepten vandaag Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 4 eieren
- 20 gr. boter
- 2 plakjes rauwe ham
- 50 gr. geraspte extra belegen kaas
- 8 lapjes diepvries bladerdeeg (10 x 10 cm)
- 1 klein pakje diepvries spinazie (grofgesneden)

Bereidingswijze:

1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
2. Knijp het vocht uit de spinazie.
3. Snijd de plakken ham in stukjes.
4. Klop 2 eieren los.
5. Meng spinazie, ham, eieren en kaas door elkaar.
6. Smeer de binnenkant van 8 soufflébakjes (Ø 8 cm) in met boter.
7. Laat de deeglapjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van ca. 12×12 cm.
8. Verwarm de oven voor op 220°C.
9. Kook de overige 2 eieren in circa 8 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
10. Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg.
11. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat.
12. Vul het deeg met het spinaziemengsel.
13. Zet de bakjes circa 20 minuten in de oven.
14. Schep voorzichtig de spinazie- nestjes uit de bakjes.
15. Garneer de nestjes met de fijngehakte eieren.

Beoordeel het franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: ei, boter, ham, rauwe ham, kaas, belegen kaas, bladerdeeg, spinazie, hapje, hartig, voorgerecht, 8 persoons

Bron: Paas recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Recepten vandaag Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact