Winterse stoofpie

Recepten > Hartig > Winterse stoofpie

Hartig - Winterse stoofpie

receptenvandaag winterse stoofpie

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 ei
- 2 kleine uien
- 2 takjes tijm
- 1 kilo riblappen
- 500 ml bruin bier
- 2 laurierblaadjes
- 300 gram sjalotten
- 2 takjes rozemarijn
- 3 teentjes knoflook
- 2 klontjes roomboter
- 750 ml runderbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram mix champignons
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

Bereidingswijze:

1. Snijd de riblappen in grove stukken.
2. Verwarm een braadpan (liefst ovenbestendig) met daarin de olijfolie op hoog vuur.
3. Bak het vlees aan en zet het vuur laag, laat het zo ongeveer 25 minuten staan. Roer het vlees regelmatig even om.
4. Snijd de ui, knoflook en bleekselderij fijn.
5. Voeg dit na de 25 minuten bakken bij het vlees. Voeg ook de laurierblaadjes erbij.
6. Bak dit even mee tot de groenten zacht zijn geworden.
7. Verwarm de oven voor op 180ºC.
8. Giet het bier, balsamicoazijn en bouillon in de pan.
9. Breng het vocht aan de kook.
10. Zet de braadpan hierna, bedekt met pakpapier, in de oven.
11. Als je braadpan niet ovenbestendig is, giet de stoofschotel dan over in een grote ovenschaal.
12. Bedek de schaal met bakpapier en zet deze in de oven.
13. Verwarm de schotel 2,5 uur in de oven tot het vlees gaar en mals is, en de saus is ingedikt.
14. Verwarm twee koekenpannen op middelhoog vuur.
15. Smelt in iedere pan een klontje boter.
16. Voeg in een van de pannen de sjalotten en rozemarijn toe, in de andere de tijm en champignons.
17. Voeg aan iedere pan peper en zout toe.
18. Bedek de pan met sjalotten met een cirkel bakpapier.
19. Plaats op beide pannen een deksel en draai het vuur laag.
20. Bak de sjalotten 30 minuten, tot de zacht en goudbruin zijn (schep de sjalotten na ongeveer 15 minuten om).
21. Bak de champignons 10 minuten, haal de deksel van de pan en bak ze nogmaals 5 minuten tot de mooi bruin zijn.
22. Haal de stoofschotel uit de oven en roer de sjalotten en champignons erdoor.
23. Vet de ovenschaaltjes in (of een grote ovenschaal) en verdeel het stoofmengsel over de schaaltjes.
24. Snijd de plakjes bladerdeeg op maat en leg dit op de schaaltjes.
25. Steek uit het overige deeg sterren en plak deze met het geklutste ei op het bladerdeeg.
26. Bestrijk het bladerdeeg met het overige ei.
27. Zorg ervoor dat er een gaatje in het bladerdeeg zit zodat het lucht eruit kan.
28. Verwarm de pies in de oven op 200 ºC tot ze mooi goudbruin zijn en de schotel warm is.

Beoordeel het winterse stoofpie recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: ei, ui, tijm, riblap, bier, laurierblaadjes, sjalot, rozemarijn, knoflook, roomboter, runterbouillon, olijfolie, champignons, bleekselderij, balsamicoazijn, bladerdeeeg, hartig, hoofdgerecht, 8 persoons

Bron: Brenda kookt

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag winterse stoofpie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact