Stevige geitenkaaspannenkoek

Recepten > Hollands > Stevige geitenkaaspannenkoek

Hollands - Stevige geitenkaaspannenkoek

FRAL05020933_200

 

Aantal personen: 2 personen
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

1 ei
100 g bloem
2 eetlepels boter
200 ml volle melk
250 g cherrytomaten
1 dunne prei, in ringetjes
1 teentje knoflook, geperst
125 g champignons (fijn), in kwarten
125 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc)
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt

Bereidingswijze:

Bloem boven kom zeven, mespunt zout toevoegen. Kuiltje in bloem maken, ei erboven breken en helft van melk toevoegen. Met garde vanuit midden tot glad beslag roeren. Rest van melk langzaam toevoegen tot beslag gewenste dikte heeft. Peterselie erdoor roeren. In wok of hapjespan 1 el boter verhitten en prei met champignons en knoflook 5 min. bakken. Vuur laag draaien en tomaatjes toevoegen. Nog 5 min. zachtjes bakken, tot prei gaar is. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan 1/2 el boter verhitten. Van helft van beslag pannenkoek bakken. Op warm bord leggen en warmhouden (in aluminiumfolie of oven van 150 °C). Rest van boter smelten en tweede pannenkoek bakken. Groentemengsel over onderste helft van beide pannenkoeken verdelen. Geitenkaas erboven verbrokkelen. Pannenkoeken dubbelvouwen.

Beoordeel het stevige geitenkaaspannenkoek recept:

 (17 stemmen)

 
Tags: pannenkoek, hollands, vegetarisch, slank, geitenkaas, champignons, prei, knoflook, wat eten we vandaag, allerhande, hollands, voorgerecht, 2 personen persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


FRAL05020933_200
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact