Appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel

Recepten > Hollands > Appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel

Hollands - Appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel

16 appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel

 

Aantal personen: 12
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 1 ei
- 50 g suiker
- 40 g rozijnen
- 2 eetlepels kaneel
- 25 g amandelschaafjes
- 150 g zachte margarine
- 3 eetlepels jam (naar keuze)
- 1 pak Honig bakmix voor appeltaart
- 750 g zure appels (Goudreinet, Jonagold), in kleine stukjes

extra benodigd
Mixer, deegroller

Bereidingswijze:

voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.

bereiden
Doe de bakmix, 150 g margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom en meng dit alles met een mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Haal het deeg uit de beslagkom en rol het deeg uit op een bakplaat tot een lap van ca. 30 bij 40 cm. Verdeel de kaneel en de rozijnen over de uitgerolde deeglap. Meng de appelpartjes met de suiker. Verdeel de appelpartjes over de deeglap en bestrijk de partjes met de jam. Bestrooi het geheel vervolgens met het amandelschaafsel. Bak de appelplaatkoek in de oven ca. 50 minuten totdat de taart goudbruin van kleur is.

oven
Elektrische oven 160 ºC, heteluchtoven 150 ºC, gasoven stand 3.

Beoordeel het appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel recept:

 (22 stemmen)

 
Tags: gebak, vegetarisch, hollands, rozijnen, kaneel, amandel, jam, honig, appel, oven, hollands, overige, 12 persoons

Bron: Honig

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


16 appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact