Zuurkool-appelstamp met rookworst

Recepten > Hollands > Zuurkool-appelstamp met rookworst

Hollands - Zuurkool-appelstamp met rookworst

16 zuurkool-appelstamp met rookworst

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 eetlepel mosterd
- 2 appels, met rode schil
- 50 g rozijnen (zak 500 g)
- 1 magere rookworst (250 g)
- 1 zak gekookte wijnzuurkool (500 g)
- 1 1/2 kg aardappels kruimig (zak 3 kg)
- 125 g gerookte spekblokjes (duobakje 250 g)

Materialen
- aardappelstamper

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen, en snijd ze in stukjes. Bak in een kleine braadpan de spekblokjes zachtjes uit, schep de mosterd erbij en roer glad. Schep de zuurkool met aanhangend vocht, de appel en de rozijnen erbij, maal er wat peper over, schep alles om en dek de pan af. Stoof de zuurkool met appel 15 minuten. Warm de rookworst op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rookworst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Schep de zuurkool met het vocht en de plakjes rookworst erop en schep alles voorzichtig om.

Beoordeel het zuurkool-appelstamp met rookworst recept:

 (75 stemmen)

 
Tags: stamppotten, koken, winter, wat eten we vandaag, zuurkool, zuurkoolstamp, stamp, stamppot, spek, rozijnen, rookworst, appel, aardappel, hollands, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


16 zuurkool-appelstamp met rookworst
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact