Rijstpannenkoekjes

Recepten > Hollands > Rijstpannenkoekjes

Hollands - Rijstpannenkoekjes

16 rijstpannenkoekjes

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: lunch

Ingrediënten

- 150 g basmatirijst
- 1 liter halfvolle melk
- 3 eieren
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden (potje a 12 g)
- 75 g geraspte belegen geitenkaas
- 3 eetlepels rijstolie (fles a 500 ml)
- 50 g rucola (sla, zak a 75 g)
- 6 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes

Bereidingswijze:

Bereiden
Kook de rijst in de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 20 minuten afgedekt goed droogstomen en afkoelen tot lauwwarm. Klop in een kom de eieren los. Roer de rijst met een vork los en meng er de eieren, de Italiaanse kruiden, de kaas en zout en peper naar smaak door. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel rijstolie en schep er 6 porties beslag in. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak met de rest van de olie en het beslag nog 6 pannenkoekjes. Leg op 4 borden een stapeltje van elk 3 pannenkoekjes en garneer ze met de rucola en de zongedroogde tomaten.

Beoordeel het rijstpannenkoekjes recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: glutenvrij, bakken, vegetarisch, rijst, geitenkaas, rucola, hollands, lunch, 4 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande 05 2008

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


16 rijstpannenkoekjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact