Roompudding uit Piemonte

Recepten > IJs > Roompudding uit piemonte

IJs - Roompudding uit Piemonte

eten vandaag recept ijs roompudding piemonte

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: nagerecht

Ingrediënten

- 75 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 bekers slagroom (a 250 ml)
- 3 blaadjes gelatine wit (pakje 12 stuks)
- 400 g rood fruit naar keuze (aardbeien en frambozen)

Bereidingswijze:

1. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
2. Breng in een steelpan de helft van de slagroom met 50 g suiker aan de kook, los de suiker al roerend op. Laat 4 minuten zachtjes doorkoken.
3. Knijp de gelatine uit, neem de room van het vuur en los de gelatineblaadjes al roerend op in de hete room.
4. Zet de pan in een bak met koud water en laat het roommengsel afkoelen. Roer af en toe, het mengsel moet dik-vloeibaar worden.
5. Klop de rest van de room met de vanillesuiker stijf met een mixer.
6. Spatel het afgekoelde roommengsel er luchtig door.
7. Schep de room in de 4 timbaaltjes (inhoud 150 ml) en laat de puddinkjes afgedekt met vershoudfolie in de koelkast 1-2 uur opstijven.
8. Meng in een schaal het fruit met 25 g suiker en de balsamicoazijn. Laat de fruitsalade 1 uur rusten.
9. Haal de vormpjes uit de koelkast, verwijder de vershoudfolie en maak de rand van de panna cotta met een scherp mesje voorzichtig los van de vormpjes. Keer de vormpjes om op een bord.
10. Schep het rode fruit eromheen.

Beoordeel het roompudding uit piemonte recept:

 (7 stemmen)

 
Tags: suiker, vanille, balsamicoazijn, slagroom, gelatine wit, fruit, ijs, nagerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


eten vandaag recept ijs roompudding piemonte
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact