Kaneelijs met warme kersen

Recepten > IJs > Kaneelijs met warme kersen

IJs - Kaneelijs met warme kersen

eten vandaag recept ijs kaneelijs warmekersen

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: nagerecht

Ingrediënten

- halve eetlepel kaneel
- 250 ml vanilleroomijs
- snufje kruidnagelpoeder
- 1 theelepel aardappelmeel
- 2 chocolaatjes of toefjes mint
- 1 potje kersen zonder pit (nettogewicht ca. 350 g)

Bereidingswijze:

Voorbereiden
1. Laat het ijs in ca. 20 minuten zacht worden.
2. Roer de kaneel erdoor en laat het ijs in ca. 30 minuten weer bevriezen in de diepvriezer of het vriesvak.

Bereiding
1. Verwarm de kersen met een snufje kruidnagelpoeder.
2. Leng het aardappelmeel aan met een halve eetlepel water en voeg dit al roerende aan de kersen toe.
3. Blijf roeren tot het vocht licht gebonden is.
4. Schep de warme kersen in twee schaaltjes, schep het ijs met een ijsbolletjestang op de kersen.
5. Garneer met een chocolaatje of een toefje mint.

Beoordeel het kaneelijs met warme kersen recept:

 (8 stemmen)

 
Tags: kaneel, vanille, kruidnagelpoeder, aardappel, mint, kersen, ijs, nagerecht, 2 persoons

Bron: dit ijs recept is afko

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


eten vandaag recept ijs kaneelijs warmekersen
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact