Kipkluifjes met hot pindasaus

Recepten > Kip > Kipkluifjes met hot pindasaus

Kip - Kipkluifjes met hot pindasaus

recepten_vandaag_kipkluifjes_met_hot_pindasaus

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 4 eetl. rijstolie
- 2 potten pindakaas
- 4 teentjes knoflook
- stukje trassi (toko)
- citroensap naar smaak
- 4 dl kokosmelk of santen
- 2 kg kipkluifjes gekruid
- 1 gekneusde stengel sereh
- 2 rode lomboks in stukjes
- 2 theel. komijn of djinten
- 6 cm geschilde gemberwortel
- 2 theel. laospoeder of peper
- 8 sjalotjes in kleine stukjes
- ketjap manis (zoet) naar smaak
- rode sweet Chilisauce naar smaak

Materialen:
- ovenschaal
- vijzel of kom met staafmixer
- grote wok

Bereidingswijze:

1. Zet de oven aan op 200° C.
2. Vul de ovenschaal met een beetje heet water.
3. Leg hierin de kip.
4. Zet de schaal middenin de oven gedurende ca. 30 minuten.
5. Keer de kip zo nu en dan en bedruip met het braadvocht.
6. Gebruik een vijzel voor het kruidenmengsel.
7. Maal eerst de sjalotten fijn met de knoflook.
8. Voeg ook de pepers en de overige kruiden toe.
9. Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kruidenpasta.
10. Neem de sereh er na een paar minuten roerbakken uit.
11. Roer de pindakaas en de kokosmelk er doorheen.
12. Verwarm dit en voeg citroensap, ketjap en chilisaus toe.

Let op de dikte van de pindasaus.
Te dun: voeg extra pindakaas toe.
Te dik: extra water of chilisaus toevoegen.

TIP!
Lekker met atjar tjampoer en stokbrood.

Beoordeel het kipkluifjes met hot pindasaus recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: rijstolie, pindakaas, knoflook, trassi, citroensap, kokosmelk, santen, kip, sereh, lombok, komijn, gemberwortel, sjalot, kip, hoofdgerecht, 8 persoons

Bron: Kip recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_kipkluifjes_met_hot_pindasaus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact