Oosterse kipkarbonades in pindasaus
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Was de kipkarbonades, dep ze droof en leg ze in een niet te grote kom.
2. Roer in een pannetje de ketjap, ketchup, appelstroop en koekkruiden door elkaar en breng dit mengsel aan de kook.
3. Schenk de saus over de kipkarbonades en draai deze om, zodat ze aan alle kanten met de saus worden bedekt.
4. Verhit in een braadpan de Croma voor bakken & braden - Vloeibaar en wacht tot het schuim wegtrekt en de Croma bruin kleurt.
5. Bak nu de kipkarbonades, steeds met 3 tegelijk, rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en zet ze even opzij.
6. Breng, als alle karbonades zijn aangebakken, de bouillon in dezelfde pan aan de kook.
7. Leg de kipkarbonades terug, dek de pan af en stoof het vlees verder gaar in 20 minuten.
8. Roer op het laatst de pindasaus erbij en breng de saus tot tegen de kook aan.
9. Serveer de kip bijvoorbeeld met een eenvoudige nasi goreng en komkommerzoetzuur.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Croma

Door: ReceptenVandaag