Saté ajam

Recepten > Kip > Saté ajam

Kip - Saté ajam

sate

 

Aantal personen:
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 rode peper
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 350 gr kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 en 1/2 dl ketjap
- 1 theelepel djintan
- 2 theelepels ketoembar
- 2 theelepels citroensap
- 2 mespunten nootmuskaat
- 1 eetlepel plantaardige olie

Bereidingswijze:

1. Pel de knoflook en pers hem in de knijper fijn.
2. Was de peper en hak hem fijn.
3. Wrijf de knoflook, de peper, de djintan,
de nootmuskaat, de peper en het zout fijn in de vijzel.
4. Meng er het citroensap en de ketjap doorheen
5. Snijd de kipfilet in blokjes en meng ze door het fijngewreven kruidenmengsel.
6. Laat dit minstens ca 6 uur marineren.
7. Prik dan het kippenvlees op de satéstokjes.
8. Rooster ze op de bbq of in een roosterpan of grill.

Beoordeel het saté ajam recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: indisch, kip, knoflook, ketjap, djintan, ketoembar, kip, hoofdgerecht, persoons

Bron: Aan je annes k

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


sate
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact