Ayam bumbu Bali

Recepten > Kip > Ayam bumbu bali

Kip - Ayam bumbu Bali

recepten_vandaag_ayam_bumbu_bali

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 8 Kippenbouten
- 4 el Olijfolie
- 3 el Limoensap
- 1 el Gula djawa
- Zout naar smaak
- 4 dl dunne Kokosmelk (santen cair)

Voor de boemboe:

- 3 Lomboks
- 2 Sjalotten
- 4 Kemirienoten
- 1 el geraspte Djahé
- 2 teentjes Knoflook
- 2 el Ketjap bentang manis

Bereidingswijze:

Voorbereiding :
1. Pel de sjalotten en de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
2. Maak de lomboks schoon, verwijder eventueel de zaadjes en snijd ze fijn.
3. Pof de kemirienootjes in een droge koekenpan en stamp ze daarna fijn.
4. Wrijf de kip in met zout.
5. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een dunne pasta.

Bereiding :
1. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
2. Haal de kip uit de wok/wadjan en bak hierin de boemboe.
3. Voeg daarna de gula jawa, de limoensap, wat zout naar smaak en de kokosmelk toe.
4. Breng aan de kook en leg dan de kip terug in de pan en laat circa 25 minuten zachtjes sudderen.
5. Het vocht moet voor de helft inkoken.
6. Strooi voor het serveren de bawang goreng er over.

Beoordeel het ayam bumbu bali recept:

 (9 stemmen)

 
Tags: indisch, kip, limoensap, gula djawa, kokosmelk, lomboks, sjalot, kemirienoten, djahé, knoflook, kip, bijgerecht, 8 persoons

Bron: Selamatmakani

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_ayam_bumbu_bali
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact