De voorbereiding:
1. Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
De botoe (kippenbouten):
1. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten
2. Voeg hierna de kippenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
3. Voeg 2 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken
4. Hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.
De bami:
1. 6 eetlepels olie verhitten, 100 gram kipfilet met 1 sjalot (gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is
2. 6 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1/2 theelepel Trassie Trafasie, groentemix en 1 theelepel tomatenpuree hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
3. Vervolgens de reeds bereide mie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Beoordeel het recept:
Bron: Surinaams eten
Door: ReceptenVandaag