Mexicaanse kiptaart

Recepten > Kip > Mexicaanse kiptaart

Kip - Mexicaanse kiptaart

recepten_vandaag_Mexicaanse_kiptaart

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- zout en peper
- 90 ml zure room
- 1 grote zoete ui
- 1 tl basterdsuiker
- 150 g magere yoghurt
- Mexicaanse kipvulling
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 2 el olijfolie, extra vergine
- 200 g babymaïs, kleingesneden
- 2 knoflookteentjes, uitgeperst
- 6 grote bloemtortilla's (wraps)
- 6 el verse koriander, fijngehakt
- 75 g belegen cheddar, fijngeraspt
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 2 blikken tomatenblokjes à circa 400 g
- 300 g gare kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 kippenbouillonblokje of 1 tl kippenbouillonpoeder
- 1 groene paprika, zonder zaadlijsten en kleingesneden
- 1 verse rode peper, zonder zaadlijsten en kleingesneden
- 1 blik rode kidneybonen, circa 410 g, uitgelekt en afgespoeld

Bereidingswijze:

1. Maak eerst de vulling. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui hierin in circa 10 minuten zacht. Roer de knoflook, paprika, maïs en peper erdoor en bak nog eens 5 minuten.

2. Voeg de tomatenblokjes met het sap toe, de gemalen koriander, komijn, suiker en bouillonblokje of -poeder. Breng op smaak met zout en peper en roer goed. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten sudderen.

3. Roer de kip, bonen en de helft van de verse koriander erdoor. Laat het geheel in 5 minuten op een niet te hoog vuur goed warm worden. Verwarm de oven voor op 200 °C.

4. Bestrijk een grote porseleinen vlaaivorm (diameter circa 28 cm, diepte 5 cm) licht met olie. Leg een tortilla op de bodem en schep hierop eenvijfde van de vulling. Leg hier weer een tortilla op en vervolgens de vulling en herhaal dit met de rest van de vulling en tortilla's; eindig met een tortilla. De inhoud zal iets boven de vorm uitsteken.

5. Meng de yoghurt met zure room, 50 g van de kaas en 2 el van de resterende koriander. Schep dit over de taart. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Strooi de resterende koriander erover en serveer warm en in punten gesneden.

Beoordeel het mexicaanse kiptaart recept:

 (24 stemmen)

 
Tags: zure room, basterdsuiker, yoghurt, kip, komijn, mais, knoflook, tortilla, toamaten, paprika, kidneybonen, mexicaans, kip, hoofdgerecht, 6 persoons

Bron: Allrecipes

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_Mexicaanse_kiptaart
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact