Noord-Afrikaanse tajine met kip en pompoen
Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Pel de sjalotjes en zet ze apart. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Schil de gember en rasp hem fijn. Meng het komijnzaad met het korianderzaad en kneus de zaadjes in de vijzel. Schil de pompoen en snij in blokjes. Halveer de kipfilets.

3. Verwarm de olie in een pan die zowel op het vuur als in de oven kan. Je kunt ook een pan en een ovenschaal gebruiken.

4. Bestrooi het kippenvlees met zout en peper. Leg ze in de hete olie en bak de buitenkant goudbruin. Draai de kip om en bak ook de andere kant goudbruin. Leg het vlees in een kom en zet apart.

5. Draai het vuur wat lager. Voeg de sjalotjes toe en roerbak totdat de sjalotjes goudbruin zijn. Voeg de gesneden knoflook en de geraspte gember toe en roerbak 30 seconden.

6. Voeg alle specerijen toe aan de pan en roerbak nog een minuut.

7. Voeg de pompoen toe en roerbak zodat de pompoenplakjes allemaal een laagje van het specerijenmengsel om zich heen hebben.

8. Schep het mengsel nu over in een ovenschaal of gebruik de pan die in de oven kan. Leg het kippenvlees op het pompoenmengsel. Giet de bouillon erbij en besprenkel met de honing. Breng aan de kook en zet de pan dan in de voorverwarmde oven.

9. Laat de schotel 40 minuten in de oven staan. Hak ondertussen de verse koriander (alleen de blaadjes) in stukken. Bestrooi de schotel met de verse koriander en serveer met bulgur (of couscous) en eventueel een schaaltje met harissa.



Beoordeel het recept:

 (51 stemmen)



Bron: Yummy in my tummy

Door: ReceptenVandaag