Enchilada con Pollo
Ster Ster Ster Ster Ster (5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen op 180° Celsius. Vet ook alvast een flinke ovenschaal in.

2. Tomaten ontvellen: prik met een mes een kruisje in de onderkant van de tomaten. Dompel ze in kokend water. Na een minuut kun je zo het vel lostrekken bij het kruisje. Hak het vruchtvlees fijn.

Voor de tortillavulling:
1. Kook de kip in een pan met kokend water gaar (tot deze helemaal wit is).

2. Laat even afkoelen en hak en scheur het dan in fijne reepjes.

3. Meng de kip, kaas en yoghurt in een kom. Sprenkel er eventueel nog wat olijfolie overheen voor extra smaak.

Voor de tomatensaus:
1. Verwarm een paar eetlepels olie in een stevige koekenpan en bak, wanneer de olie heet is, de ui en knoflook tot deze goudbruin en geurig zijn. Blijf goed roeren.

2. Voeg de koriander, tomaten, pepers toe en laat het geheel 15 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg naar smaak peper en zout toe.

3. Haal de saus van het vuur en zet even aan de kant.

De enchiladas samenstellen:
1. Zet een koekenpan op het vuur. Wanneer de pan warm is bak je iedere tortilla aan beide zijden kort tot deze warm en zacht is, ongeveer 3 a 5 seconden per zijde. Dep ze droog met keukenpapier.

2. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s en rol ze op. Leg de opgerolde tortilla’s in de ovenschaal met de open kant naar beneden.

3. Schenk de tomatensaus over de tortilla’s.

4. Strooi eventueel wat geraspte kaas over de tortilla’s. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven, of tot alles goed warm is.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Yummy in my tummy

Door: ReceptenVandaag