Kippenlevertjesterrine

Recepten > Kip > Kippenlevertjesterrine

Kip - Kippenlevertjesterrine

receptenvandaag kippenlevertjesterrine

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- zout
- 1 el boter
- 100 ml port
- paar takjes tijm
- 100 g ontbijtspek
- 3 blaadjes laurier
- 150 g kippenlevertjes
- 450 g gehakt naar keuze

Bereidingswijze:

1. Maak de kippenlevers schoon en strooi er wat zout over.
2. Bak ze op hoog vuur in de boter. Laat iets afkoelen en snij fijn.
3. Kneed levertjes en port door het gehakt.
4. Bekleed de terrinevorm met plakjes spek, schep het gehakt erin en strijk de bovenkant glad.
5. Zet de vorm afgedekt 24 uur in de koelkast.
6. Verwarm de oven voor op 160 graden.
7. Leg de laurier en tijm op het gehakt.
8. Dek de bovenkant af (met bakpapier of aluminiumfolie).
9. Zet de vorm in een voor de helft met water gevulde braadslede in de oven.
10. Verlaag als het water bijna kookt de oventemperatuur naar 120 graden en laat de terrine 2 uur in het waterbad garen. Controleer af en toe of er water bij moet.
11. Laat de terrine tot lauwwarm afkoelen, leg er iets zwaars op en laat de terrine zo verder afkoelen.

Beoordeel het kippenlevertjesterrine recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: zout, boter, port, tijm, ontbijtspek, spek, laurier, kippenlevertjes, gehakt, kerst, kip, voorgerecht, 6 persoons

Bron: Elle.nl

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag kippenlevertjesterrine
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact