Yoghurtkip  met geroerbakte spinazie

Recepten > Kip > Yoghurtkip met geroerbakte spinazie

Kip - Yoghurtkip met geroerbakte spinazie

receptenvandaag yoghurtkip met geroerbakte spinazie

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor de kip en marinade:
- 4 kippenbouten
- sap van ½ citroen
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 el milde Indiase currypasta (pot)

Voor de spinazie:
- 1 el olie
- 600 g spinazie
- 1 blik kikkererwten
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Roer in een schaal de yoghurt met de currypasta en het citroensap door elkaar.
2. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vel van de kippenbouten.
3. Schep de kip met de yoghurtmarinade om en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
4. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kip in een ingevette braadslee en rooster ze in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege.
5. Verhit vlak voordat de kip gaar is de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 minuut.
6. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak tot de groente net is geslonken. Meng er de kikkererwten door en verwarm kort mee.
7. Breng op smaak met zout en peper.
8. Serveer de kip met de spinazie. Lekker met naanbrood.

Beoordeel het yoghurtkip met geroerbakte spinazie recept:

 (3 stemmen)

 
Tags: kip, citroen, yoghurt, griekse yoghurt, currypasta, indiase currypasta, olie, spinazie, erwten, kikkererwten, knoflook, wortel, gemberwortel, kip, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Vriendin

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag yoghurtkip met geroerbakte spinazie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact