Gegrilde kip met tomaat basilicum salsa!
Ster Ster (2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp de bospeen met een dunschiller en snijd ze in frietjes (in de lengte in kwarten snijden, eventueel halveren als ze nog te lang zijn). Bekleed een groot bakblik met bakpapier en leg daar de wortelfrietjes op. Besprenkel met olijfolie en een klein snufje zout. Meng dit met je handen goed door elkaar en verdeel de wortelfrietjes gelijkmatig over het bakpapier. Zet het bakblik 25-30 minuten in de oven totdat de frietjes goudbruin zijn.
2. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de blaadjes basilicum in dunne reepjes. Meng dit door elkaar in een bakje en voeg een scheut olijfolie toe en een snufje zout en peper. Als je kind nog niet toe is aan uien, dan schep je nu een flinke eetlepel uit het bakje en houd deze apart. Snipper vervolgens de rode ui fijn en meng deze ook door de tomaten.
3. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden zodat je 4 dunne plakken overhoudt. Smeer deze in met olijfolie, peper en zout. Zet een grillpan op het vuur en grill de kip in 8-10 minuten om en om gaar. Dit kan ook heel goed op de BBQ (ja jongens, ik kan niet wachten totdat de 1e BBQ weer aan gaat).
4. Voor de grote mensen maak je een bord op met een flinke hand rucola. Deze maak je aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Voor de liefhebbers mag hier ook nog een scheutje balsamico bij. Leg hier een stukje gegrilde kip op en schep daar weer een flinke eetlepel tomaat basilicum salsa op.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Francesca kookt

Door: ReceptenVandaag