Kip Pasteitje

Recepten > Kip > Kip pasteitje

Kip - Kip Pasteitje

kip-pasteitje-recepten-vandaag

 

Aantal personen: 10 stuks
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

1 eierdooier
1 lepl. boter
1theel. peper
1 kip boullion
1/2 nootmuskaat
1 pak bladerdeeg
2 grote kip bouten
2 lepl. tomaten puree
1 lepl. ( van het water waar de kip in heeft gekookt)

Bereidingswijze:

Kip boullion:
In een pan met water en de boullion kook je de kip bouten (tot dat ze gaar zijn). Als de kip gaar is, even laten afkoelen en vervolgens fileren in stukjes.

1. Haal de bevroren plakjes los van elkaar en laat ze gedurende 10min. op het tussenlegvelletje ontdooien.Oven voorverwarmen tot 180 graden.
2. Bak ( de gefileerde kip) met boter, tomaten, 1 lepel van het water, 1 lepl. water (kip) en de peper. Bak alles 15min. Daarna doe je op elk vel bladerdeeg de kip (zie foto) en wouw met de 2 puntjes naar elkaar toe en op het laatste, druk je met een vormpje van een hart op de pasteitjes (zie foto). En tenslotte klop je de eierdooieren. Smeer die op het pasteitje. In de oven ongeveer 30min. (tot mooi goud bruin zijn).

Beoordeel het kip pasteitje recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: kip, pasteitje, bijgerecht, eidooier, boter, peper, boullion, nootmuskaat, bladerdeeg, kip bouten, tomaten puree, genieten, kip, bijgerecht, 10 stuks persoons

Bron: Elsarblog

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


kip-pasteitje-recepten-vandaag
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact