Gordon Ramsay: kip met morieljeveloute

Recepten > Kip > Gordon ramsay: kip met morieljeveloute

Kip - Gordon Ramsay: kip met morieljeveloute

recept kippenborst morieljes

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Gordon Ramsay

Ingrediënten

- 2 scharrelkippen a 900 g - 1 kg
- 1 bolletje knoflook, ongepeld en horizontaal gehalveerd
- 2 eetlepels kippenbouillonpoeder
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels, licht gekneusd
- 1 eetlepel korianderzaad, licht gekneusd
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 preien, grofgehakt
- 2 winterwortels, geschrapt en grofgehakt
- 2 stengels bleekselderij, grofgehakt
- olijfolie, om in te bakken
- enkele klontjes boter
- voor de morieljeveloute
- 10-12 gedroogde morieljes
- olijfolie, voor het bakken
- 3 grote sjalotten, in smalle ringen
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook, geplet
- 175 ml droge witte wijn
- 250 ml slagroom

Bereidingswijze:

Snijd de poten, de vleugels en het staartstukje (het 'neusje') van de kippen, zodat alleen de romp overblijft. Doe knoflook in de buikholtes en voeg zout en peper toe. Week de gedroogde morieljes voor de veloute 20 minuten in heet water. Vul een pan voor tweederde met koud water (zo veel dat de kippen onderstaan). Voeg het bouillonpoeder, de peperkorrels, het korianderzaad, de kruiden en de groenten toe. Breng aan de kook en laat de bouillon 10 minuten sudderen. Voeg de kippen toe en pocheer ze 10-12 minuten tot het borstvlees stevig aanvoelt. (Als de pan te klein is pocheert u ze na elkaar.) Haal de kippen uit de pan en laat ze 5 minuten rusten. Bewaar het kookvocht. Maak intussen de veloutesaus. Laat de morieljes uitlekken (bewaar het weekvocht) en hak ze fijn. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de sjalotten, de tijm en de knoflook in 5-6 minuten goudbruin. Voeg de morieljes, nog wat olie en peper en zout toe. Bak ze 5-6 minuten en schenk er dan het grootste deel van het weekvocht bij (laat het bezinksel achter). Voeg de wijn toe en laat alles zacht inkoken tot alle vocht vrijwel is verdampt. Voeg 2-3 grote lepels van het pocheervocht van de kip toe en kook dat in 8-10 minuten in tot de helft. Voeg de room toe en laat alles sudderen tot het zo dik is als dunne room. Zeef de saus en knijp de paddenstoelen en sjalotten uit, om zoveel mogelijk smaak eruit te halen. Voeg zout en peper toe en doe de saus weer in de pan. Snijd het borstvlees zorgvuldig van het karkas en dep de filets droog met keukenpapier. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant, tot het vel knapperig en goudbruin is. Voeg wat klontjes boter toe en bedruip het vlees tijdens de laatste paar minuten om uitdrogen te voorkomen. Laat de kip rusten terwijl u de veloute opnieuw verhit. Snijd elke kipfilet horizontaal in tweeen en strooi zout en peper op elke helft. Schik ze op voorverwarmde borden en schenk de saus eromheen.

Beoordeel het gordon ramsay: kip met morieljeveloute recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: frans, knoflook, kippenbouillon, peper, koriander, tijm, laurier, prei, wortel, bleekselderij, morieljeveloute, morieltjes, sjalotten, tijm, knoflook, witte wijn, slagroom, kip, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: kookboek 100% Ramsay van Gordon Ramsay

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recept kippenborst morieljes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact