Kip met noedels, asperges en peultjes

Recepten > Kip > Kip met noedels, asperges en peultjes

Kip - Kip met noedels, asperges en peultjes

recepten kip noedels asperges peultjes

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 300 g hokkiennoedels
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 400 g kipfilet, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1½ eetlepel versgeraspte gember
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- 130 g waterkastanjes uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 200 g asperges, in stukjes
- 100 g babymaïs, gehalveerd
- 100 g peultjes
- 4 eetlepels rijstwijn of droge sherry
- 4 eetlepels oestersaus
- 3 theelepels fijne kristalsuiker

Bereidingswijze:

Doe de noedels in een kom en trek ze uit elkaar. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de plakjes kip gedurende 3 minuten op hoog vuur of tot ze goudbruin zijn. Doe de knoflook, gember en lente-uitjes erbij en kook het geheel 2 minuten. Voeg de waterkastanjes, asperges, maïskolfjes en peultjes toe en roerbak ze 3 minuten mee, of tot de groenten beetgaar zijn en de kip zacht is. Voeg de noedels toe en bak ze mee tot ze zacht zijn. Roer de rijstwijn, oestersaus en suiker door elkaar en doe dit mengsel in de wok. Verwarm het geheel, al roerend, tot de saus kookt. Serveer het gerecht meteen.

Beoordeel het kip met noedels, asperges en peultjes recept:

 (22 stemmen)

 
Tags: chinees, basic china, noedels, kipfilet, knoflook, gember, lente-ui, asperges, mais, peultjes, sherry, oestersaus, kip, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: kookboek Basic China van Jody Vassallo

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten kip noedels asperges peultjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact